5 km senare

Nu är man hemma igen efter att sprungit 5 km med VårRuset, riktigt roligt faktiskt, det trodde jag inte. Jag har alltid ogillat att springa framför människor, men nu var det ju 1000 okända damer man sprang bland, så det var skönt... Jag är inte speciellt nöjd med mitt resultat men men... Jag är helt ur form, men jag joggade iaf hela biten! Jag ger aldrig upp... Att stanna på vägen är lika med misslyckande för mig. Men då dömer jag absolut ingen annan, men jag har höga krav på mig själv, väldigt höga krav... Fast det ska man ha, annars ger man upp mitt i allt...

Jag funderar på att anmäla mig till Tjejmilen som går av stapeln i slutet av augusti i Stockholm. Det skulle vara riktigt kul faktiskt. Till dess hinner man ju träna sig i form också = )! Aja, vi får se hur det blir med det...



Läste i tidningen idag att nästan var fjärde svensk är beredd på att rösta på ett parti som vill inskränka invandrarnas rättigheter (!) (källa, Integrationsverket). Dessutom har andelen som helt instämmer i påståendet "infödda svenskar bör komma före invandrare när det gäller jobb, bostäder och bidrag" ökat från 12% till 14%... Det är så hemskt att intergrationen går åt så fel håll. Nästan var 4e svensk vill inskränka invandrarnas rättigheter! Man blir ju mörkrädd. Hur kan man i ett demokratiskt och jämställt land gå åt så fel håll? Hur kan man leva med sig själv när man vet att man vill att vissa ska ha det sämre och svårare än andra? Nästan var fjärde svensk.. Jag förstår det inte...

Musica

Min musiksmak är ganska så bred... Jag lyssnar på det mesta, och jag älskar att hitta nya genrer som fastnar = )! För tillfället har M fått mig att börja uppskatta reggae.. Fast ingen seg reggae.. utan dansant, lite rhythm to it = ).. Det sista jag är, är tjejtjejig... Men den här låten kanske är lite tjejig, och inte alls reggae..hahaha, motsatsen kanske? Men den är skön att lyssna på nu när man sitter och betar sig igenom sitt arbete... Dessutom är YouTube beroendeframkallande = )

Så, here you go The Eagles - The heart of the matter



Someone's smiling my way..

Vilken bra morgon!! När man har prövning i ett ämne, så har man både en skriftlig del och en muntlig del. Min skriftliga del i fysik A kändes katastrofal tyvärr...Därför trodde jag att min muntliga prövning var onödig, dessutom trodde jag att hade prövningen idag, men det var visst igår. Så nu ringde jag till min lärare och beklagade missförståndet, och sa att den mun tliga delen antagligen var onödig för min del, då jag satsade på högsta betyg, och mina chanser antagligen är obefintliga. Men han sa att en muntlig prövning var nödvändig för jag hade visst en chans att få det betyg jag vill ha!!!!!!!!!!!!! = ) !!! Han ville träffas idag, men jag har absolut ingen tid idag.. Jag har t.om skjutit upp mitt mystiska besök på kansliet på Ångströms (egentligen skulle jag varit förbi för 2 veckor sen.. men jag har inte riktigt vågat gå dit än..hehehe ). Men då är det så att han inte kan träffas på Komvux imorgon, för han kommer vara på Ångströms! Hahaha, ibland är allting ganska lustigt... Så nu kommer jag både kunna springa till kansliet och träffa honom.. wiii.. Ibland är det rätt knäppt hur allting slutar, eller hur?

Nu måste jag bara läsa igenom fysikboken en gång.. Så jag är på G imorgon ;-)!

okey..

.. en till.. Jag kunde inte låta bli = ).. T-pain - Bartender



favorit i repris = )

Den här låten tipsade jag om för en månad sen.. Så nu bjuds det på videon också.. = ).. Alla vet att jag verkligen gillar Akon, och nu börjar T-Pain bli en liten favorit me.. Tur för mig att de 2 har gjort massa bra låtar tillsammans..Som, "Bartender", "U got me" och "U'r not the same"

Enjoy this one for now!


Vem ska det hända annars om inte mig?

Har jag nämnt att jag slitit som en hund på det här projektarbetet? Har jag berättat hur mycket tid jag har lagt ned på det? Har jag berättat att jag alltid hamnar i omöjliga situationer? Att saker som aldrig händer någon, händer mig? Okey, det här har väl hänt andra också, men det är så typiskt att det händer mig... Allt jobb jag har gjort idag, är borta = (... Min dator bestämde sig för att stängas av, och nu är arbetet back to what it was yesterday. Nu tänker ni kanske "Dum tjej som inte sparade arbetet under tiden hon arbetade med det". UP YOURS, för jag sparade ungefär var 10e minut, varje gång jag gjorde någonting så sparade jag. Dessutom hade jag en backup-fil där jag kopierade över allt nytt hela tiden, och sparade, bara för att ha en backup in case något hände. Men den är ju också helt beng.
Typiskt. TYPISKT. ÅÅÅH. Nej men jag har ju faktiskt börjat sitta vid datorn day in and day out, så varför inte sitta LITE till? Varför vara upprörd över att jag måste lägga ner massa extra tid på mitt arbete, när jag trivs så bra att sitta framför datorn och vara den galna tjejen som aldrig loggar ut från msn. Det är inte som att jag har ett liv vid sidan om.

DAN OCKSÅ!

150675-40

Bjuder på en bild från lördags = ) J och L dancin' in the parking lot...

Lite PDR för grabbsen

Dan! Det finns visst en liten bugg i min mästerliga plan att hålla min blogg hemlig...hahaha... L har ju mig i sina kontakter på sin blogg!

Så den här videon är dedikerad till M&J


Once again...

...bjuder jag på en lista. Jag är värd det. För jag har suttit sen TIO imorse och kämpat mig igenom mitt arbete. Okey, jag har väl tagit pauser, skrivit i bloggen osv... Men jag har ju faktiskt gjort en hel del = )... So here goes nothing...


10 favoriter
Färg: Blå
Mat: Mammas
Band: Huh?
Film: Okey, pinsamt värre, men the all time favourite är Grease, men Boondock saints är rätt högt upp me ju!
Bok: 1984, George Orwell är en favorit av många.
Sport: hmm.. att kolla på, fotboll och basket (viktiga matcher..annars är det inte speciellt kul = ), nöjd M ;-P?... att göra, simma = )
Årstid: Sommar
Veckodag: Lördag
Glassmak: choklad = )
Tid på dygnet: Tidig kväll, då allt börjar = )

9 för tillfället
Humör: Uttråkad
Smak: Vattenmelon
Kläder: shorts, t-shirt och hoodie
Bakgrund: En bokhylla full med böcker
Nagellack: Rött
Tid: 17,29
Omgivning: övervåningen
Irritationsobjekt: Mitt projektarbete

8 första
Bästa vän: Pani
Screen name: poff
Husdjur: två vandrande pinnar haha
Piercing: i naveln.
Förälskelse: Kristian..
Musik: Bryan Adams gillade jag nog mkt.. gillar = )
Bil: den kommer, SNART
Kyss: N.

7 senaste

Cigarett: Aldrig rökt
Mat: Ett päron
Dryck: apelsinjuice
Biltur: Jag körde till Gränby centrum och köpte present till mamma = )
Kyss: göteborgare är bra ;).
Spelad låt: Notch - Hay amor
Tv-program: Jay Leno igår kväll

6 har du någonsin
Dejtat en av dina vänner: Nej
Brutit mot lagen: Antagligen
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Jao
Varit med på tv: Yes
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack
Kläder: Axara kläder
Mat: Blodpudding
Musik: Marilyn Manson... he creeps me out...
Dryck: Kaffe
Personlighetsdrag: Dryga, och tröga. Kombinationen är ultimal ;o)

4 saker du gjorde igår kväll (men... det som står här under passar ju inte alls med rubriken! Oh well!)
Du gjorde igår kväll: prepare yourself for this one, jag fixade med PROJEKTARBETET
Du hör just nu: på lite dancehall
Du inte kan leva utan: Sällskap
Du gör när du har tråkigt: Hittar på något för att sluta ha tråkigt

3 personer
Du kan berätta allt för: Min syster
Du tycker om: Många!
Du gillar inte: Lägger inte ner energi på att ogilla.

2 val
Kaffe eller te: Te !
Vår eller höst: Vår

1 önskan
If I tell you, it won't come true = )...

Dedicated to someone special...




= )

Can't believe this me

Har ni någonsin känt er fast? Fast mellan olika viljor, förvirrad, och alldeles vilsen? Jag har gått från att vara den mest målmedvetna tjejen i klassen, till att vara kluven och förvirrad. Plötsligt känner jag den ångest som alla runtomkring mig kände i gymnasiet, när de inte alls visste vad de vill få ut av livet, samtidigt som jag visste precis vart jag var på väg. Jag har aldrig varit rädd för förändringar, även om jag är hemmakär. Att träffa nya människor är inga problem för mig, att bosätta mig i en ny stad är inte heller en biggie. Eller, det kanske är det nu. Nu när jag trivs så bra, nu kan jag känna att det känns jobbigt att ta sitt pick och pack och bara flytta till en annan stad där min future education finns.

Härom kvällen pratade jag med J. Han bodde i LA i ett halvår, där han pluggade och spelade basket. Han sa nånting som fick mig att tänka till, något som hela tiden snurrar runt i mitt huvud nu. Han sa att han vill bort från Uppsala ett tag, till någon annan stad, land.. men komma tillbaka senare för att bo här i Uppsala för alltid. Det andra stället han flyttar kommer då alltid också kännas "som hemma" också, så om han någonsin vill komma bort, så har han ett "andra hem". Jag har aldrig sett det på det viset. Det låter väldigt klokt, att ha ställen man alltid kan återvända till.. J har LA nu, och förhoppningsvis fler spännande ställen he can explore and go back to...

Jag har "under åren" (hahaha..jag är bara 20 men låter redan som 35... men det gör inget.. annars brukar jag låta som 12 ;-) ) alltid haft många människor runtomkring mig... Jag har alltid träffat nytt folk, alltid haft breda bekanskaper. Från att ha umgåtts med "smygrassar" till värsting"blattarna" i skolan och tillochmed med stans snobs... Så är det är nu jag inser, att mina vänner från 8-9an, det är de som är värda guld, om inte så mycket mer. Att ha träffat så många nya människor, förlorat en great deal av so called friends, så vill jag inte lämna mina treasures nu. Jag vill inte lämna alla de människor som gör mig lycklig ända in i själen. Jag vill inte, men ändå kommer det bli så.

M&J är Piff och Puff.. Och nu tror jag faktiskt, att jag börjar få min alldeles egna vapendragare, L... Det var ett tag sen man hade en sån.. 1an i gymnasiet dog det ut, de trodde man inte... Men det som skedde var nog bäst för oss båda.. Hursomhelst, jag kan inte lämna min banan i pyjamas nu ju! Men jag ska absolut inte välja en utbildning bara för att vara nära mina vänner, för det kommer jag få äta upp i resten av mitt liv senare... Tänk va underbart att komma in på Läkarlinjen här i Uppsala.. Skaffa en lägenhet nere i stan, och veta att livet bara kan bli underbarare för var dag som går. Det enda som står i min väg är hmm.. Ett 2.0 på högskoleprovet..Hmm...

Galna tider

Ni måste först och främst måste gå in på http://www.myspace.com/joakimhellerstrom, och se videon på sidan! Sen kan ni fortsätta läsa = )! Videon är från lördagens bravader... På den här sidan kan ni se bilder från samma dag !

Jag satt i 2.5 timme med min lärare Micke på ett café nere på stan och gick igenom mitt arbete. Den är inte klar än, men det känns bra att få lite feedback mitt i arbetet, så man vet hur man ska fortsätta och vad man ska tänka på. Han tyckte arbetet var riktigt bra hittills = ) ... Härligt att höra... Riktigt skönt = )!

Nästa tisdag ska jag och min stumpa I till Snerikes och återinföra "N&I clubbin' " =D... Hon har en tenta på fredag, och jag har min deadline till dess, så på tisdag blir det party för hela slanten.. Skolan är då officiellt sluuut... = )...

Med risk för att vara lite tjatig, nu ska jag fortsätta med min projektarbete!

Hörrni, jag vet att ni är ett par stycken som läser min blogg ju, skriv en rad dåå = )!

It's all new boo

Nu har jag suttit en timme med att ändra layouten, jag är rätt nöjd faktiskt = )!
Ska springa iväg och träna nu, sen har jag ett möte med min projekthandledare..och därefter blir det en sväng till Gränby centrum där jag lagt undan en liten godbit = )!

Puss!

Varför valde jag just det här ämnet?

VARFÖR? Varför valde jag ett projektarbete om skönhetsideal, när jag redan gjort ett arbete om det, och vet hur svårt det egentligen är.

Med risk för att ni kommer tro att jag är knäpp, så måste ni klicka på
den här länken, ni har inte sett ett svin, förrän ni sett det svinet. Hade jag sett den ute hade jag sprungit åt andra hållet, snabbt. Men 11-åringen som sköt svinet, grisen med ett finare namn, gick efter den i tre timmar!! Det mina vänner är galet. Sen undrar jag lite om det faktum att han sköt sitt första rådjur som femåring. Varför ger man ett skjutvapen till en femåring? Vad sänder man för signaler då? En femåring kan väl inte begripa mellan rätt och fel? Är man så liten ska man vara ute och leka med sina kompisar, sparka sin första fotboll, gömma sig för monster...inte skjuta djur.
Japp mina vänner, ni gissade rätt, jag gömde precis en liten moralkaka mellan raderna = ).. Eller kanske inte så mycket mellan raderna.

Nerdragen i fördärvet

Jag skulle inte ut igår hette det va? Kalaset hos Lollo skulle sluta där för min del, men en viss person ( ;-) ) var ju väldigt angelägen om att jag skulle med ut, och det sista jag vill bli kallad är svikare, så jag gick ut jag me. Vi hamnade som planerat på BJ, nisse nykter, L galen. Vi fick med oss som L så fint kallar det "Pon di river" grabbarna ( M & J )... Trevligt trevligt. Good day, nice evening, great night, and many more to come our way... Härligt = )!

Nu har det varit utgång varje helg sen M's galna kalas den 21a april.. Inte bara varje helg, utan där emellan med, och gärna fredag och lördag. Fast jag klagar verkligen inte, jag hyllar det. Varför har jag inte varit ute mer det senaste året? Åren? Jag minns när jag och L filosoferade i oktober i höstas att varken jag eller hon pallade med att festa mycket. Att vi var "beyond" that. Hahaha, ändå är det hon nu som ivrigt nog spårar (och jag hänkar mer än gärna på), och gärna drar med oss andra i fördärvet. Hon är härlig...Man kan inte vara annat när man dansar Pon di river, cripwalkar och allmänt flummar på Willy's parkeringplats klockan 2 på natten! Japp, I have it all on tape baby ;-P !

NU ska jag fixa projekthelvetet.

Hej med er!

Hur kan man låta det ske?

 

Har du på dig en minikjol, tajt topp och dessutom druckit lite? Var väldigt vaksam på vägen hem, för om du skulle bli utsatt för en våldtäkt, läggs skulden först och främst på dig. Uppmärksamheten dras till vilket tillstånd du var i. Om du var för utmanande klädd är det inte killens fel att ditt nej inte betydde något, hans primitiva instinkter tvingade honom att våldföra sig på dig. Det är i alla fall den signalen som sänds ut idag. Är tjejen full sänker det nästan alltid gärningsmannens dom. Man skulle nästan tro och hoppas att det ska förvärra domen, just för att en alkoholpåverkad tjej inte är vid sitt fullaste medvetande, och inte kan säga nej. Men så är det inte alltså inte.

 

Varje dag våldtas ungefär 6 kvinnor i Sverige, och den siffran ökar för varje år. Då ska man ha i åtanke att de 6 kvinnorna är siffran på anmälda våldtäkter. Om man räknar med de 2500 våldtäkter som anmäls varje år, är det fortfarande bara 10-20% av den verkliga siffran på antal våldtagna kvinnor i Sverige. Av dessa 2500 anmälda fall, går endast ca 300 till åtal, och mindre än 1% av våldtäkterna mot kvinnor bestraffas.

 

Sättet våldtagna kvinnor bemöts och behandlas hos polisen och i tingsrätten är allt annat än acceptabelt. Att få höra att det är ens eget fel att någon våldförde sig på en, för att man hade valt fel kläder den dagen, eller druckit lite för mycket, är troligen det mest kränkande och skadliga som finns för en ung tjej att höra som precis blivit våldtagen. En våldtäkt är inget du glömmer över några månader eller ett par år. Det är något som följer dig, som får dig att tvivla på din säkerhet, på människorna runtomkring dig, och den tillit som krävs för att komma någon nära kan vara nästintill försvunnen, för alltid.

 

En tjejs rykte på skolan, hennes känslor för gärningsmannen, och om hon började träffa killar i tidig ålder är bara exempel på saker som en domstol kan ta hänsyn till, som får killens straff att bli lägre. Istället för att utgå från offrets perspektiv utgår man från hur gärningsmannen uppfattade situationen. Tragiskt, men sant. Trenden att skylla på tjejerna har dock börjat vända, turligt nog. Poliserna börjar göra sitt jobb och behandla de utsatta tjejerna bättre, men att förhindra att våldtäkterna överhuvudtaget sker verkar gå trögare, då antalet våldtäkter ständigt ökar

 

Man kan undra vilka våldtäktsmännen är, men jag tror att alla har en någon bild framför sig om hur man tror att de ser ut. En halväcklig man i 40-50 års ålder som det skriker pervers om, eller en skum invandrare som man tyckt uppfört sig konstigt? Man kan inte ha mer fel. Våldtäktsmannen kan vara din trevliga granne, snyggingen på din skola, en vän till dig eller

t om din pojkvän. Nästan alla människor har på ett eller annat sätt haft kontakt med en man som har eller är fullt kapabel till att våldta någon eller på ett eller annat sätt utnyttja någon sexuellt. Hemsk tanke, eller hur? Men går man igenom statistiken och alla människor man dagligen kommer i kontakt med är det nästan oundvikligt att förneka den sanningen.

Men det är inte bara bland oss vanligt folk som fördomarna råder, utan även i domstolarna. 90% av Sveriges invandrare har aldrig brottsregistrerats. Men eftersom invandrare är överrepresenterade i de mest utsatta grupperna i samhället, syns de också i brottsstatistiken.

Forskning visar att risken att dömas för brottet ökar om den åtalade kommer från ett land utanför Västeuropa. Idag är det invandrarkillar som får representera de främmande, de som inte är integrerade i samhället med värderingar som inte går ihop med våra, som ofta anses som dåliga. Det gäller främst inställningen man tror de har till kvinnor. Genom att bygga upp dessa fördomar, är det mycket lättare att peka ut invandrare som våldtäktsmän än den svenska grannpojken som man aldrig skulle kunna tänka sig. Trots att de förmodligen är de som troligast begått de brotten.

 

Egentligen kan man inte jämföra ett helt land med en storstad, men jag har tagit mig den friheten och gjort det ändå. Det bor ungefär 9 miljoner invånare i Sverige, och 8.1 miljoner invånare i New York. Jämför man statistik mellan antalet våldtagna här och i New York ser att man det anmäls nästan dubbelt så många våldtäkter i Sverige än där. Enligt Amnesty International våldtas det ungefär 700 000 kvinnor enbart i USA per år. I ett land där fängelserna är överfulla, och alla sorts brott ökar, går staden New York emot den trend som råder i övriga USA. Fängelserna i New York står tomma. Alla sorts brott har minskat betydligt, och poliserna kan nu ta itu med anmälningar som oljud från glassbilen på allvar, något som var omöjligt för 20 år sen. På bara ett decennium har staden blivit en av världens säkraste mångmiljonstäder. Genom att öka antalet poliser i staden (det finns över dubbelt så många poliser i New York som det finns i hela Sverige), genom att skapa en trygghet bland människorna genom att t.ex. försäkra att det finna civilklädda poliserna i tunnelbanorna har fått brotten att minska. Självklart har andra faktorer också spelat in, men främst har allt handlat om resurser.

 

Om en storstad som New York kan vända på trenden, kan få kvinnor att känna sig tryggare borde väl Sverige inte ha några problem med det heller? Vi vill väl inte vara sämre än ett land där det sker mer än en våldtäkt för varje minut som går?

 

Personligen tycker jag att man måste skärpa straffen för våldtäkter. Människor ska inte få gå runt obestraffade, eller bara behöva sitta några månader i fängelse efter att ha förstört en annan människas liv. Det är helt oacceptabelt. Varför ska vi tjejer inte få känna sig trygga när vi går hem?

 

 

Lite källförtecknigar:

c/extra/news/?module_instance=3&id=173

http://www.bra.se/extra/pod/?module_instance=12&action=pod_show&id=227

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=300479&previousRenderType=2


Lite statistik

32 %: Offret är 15 år eller äldre har en nära relation med gärningsmannen. När dessa brott anmäls, anmäls över av hälften av fallen i samband med andra brott, framför allt misshandel. Våldtäkten är alltså ingen enskild händelse utan ingår i ett mönster av utsatthet på kvinnan.

 

27%: Offret och gärningsmannen är ytligt bekanta. t.ex. träffas samma kväll

 

20 %: Offret är obekant med gärningsmannen.

Offrens ålder är lågt. 29% är under 18 år, och anses alltså som barn enligt FN:s barnkonvention.

 

26% av de anmälda våldtäkterna mot barn under 15 år är gärningsmannen en familjemedlem eller släkting. Ofta är gärningsmannen offrets far, styvfar eller syskon.

 

Genomsnittålder på offren på brotten mot barn, är 9 år.

13 procent av offren är pojkar.

I dessa fall är det inte ovanligt att barnet utsatts för flera våldtäkter under en längre tidsperiod, och att det dröjt mer än ett år innan det gjorts en anmälan.

 

 


Yup yup

Igår på eftermiddagen får jag ett härligt "tjena pisse" sms från M som frågar om jag vill med ut till Snerikes med honom, J, I, T och A. Obangig som jag har blivit säger jag självklart ja! Fixar mig lite halvdant och drar till stan för att träffa boysen och girlsen. Väl vid snerikes ser vi att kön är mer eller mindre obefintlig, men att det är packat därinne! Sweet! tänkte ju vi... Men det slutade med att vi fick köa i ungefär 1 timme! Även fast vi var först i kön... Men men, det är smällar man får ta, för väl inne så hade vi alla SKITkul = )! M den tönten skämde ut mig här och där ett antal ggr, men jag bjuder på det för han var så himla skön! Och vilken pärla J är, jag och han har en nykterist-pakt = ) wuuu.. Riktigt trevlig att träffa A och T också.. Ja..hela stämningen var på topp igår = )!

Idag blir det födelsedagsmiddag hos L, trevlig värre!! Vi blir ungefär 20 tjejer som kommer mingla runt! Östrogenet kommer flöda hehehe...Va kul det kommer bli ikväll, mer tjejmingel åt folket! Så fort jag kommer in på mitt program ska jag skaffa lite fler tjejkompisar tror jag... Det är ju lite pinsamt att fördelningen på min grill, mellan killar och tjejer kommer vara 25:5... hahaha... What can I say, I love my boys = ).

It's over.

Äntligen! Inga prov kvar!!! = )!!! Förutom mitt projektarbete, men det är inte samma sak som ett nationellt prov... Fysiken gick inge vidare..tyvärr... Men who knows, I might surprise myself (not)... Men hela provet var helt galet, för det var inte alls speciellt svårt, men jag hade såna koncetrationssvårigheter. Jag tänkte på ALLT mellan himmel och jord. Tankarna bara skenade iväg, långt långt bort...

(M din tönt... om du läser min blogg för du ju kommentera = P )

De närmaste dagarna ska jag slita med mitt projektarbete... Ett mindre bekymmer i världen när det är över... Det ska bli kul att se resultatet.. Sen jag var 7 år har mina lärare alltid sagt att jag har för höga krav på mig själv (japp, jag var ungen som blev ledsen om hon inte fick fulla poäng..).. Men på det här arbetet, det måste äga. Ämnet känns inte dödligt allvarligt, så då måste arbetet själv blow your mind. Då gäller det att fixa språket, vinkla storyn och få allt att se professionellt ut...

Ooj! Har jag berättat att jag ska springa vårruset i slutet av maj? Det är väldigt olikt mig, för jag hatar att springa bland folk, det är nog bland det värsta jag vet faktiskt. Jag kan lätt klara 5 km när jag springer själv, när ingen ser mig, när ingen kan döma mig. Men bland människor tycker jag att det är riktigt jobbigt. Jag känner mig utskrattad...Jag har aldrig varit den snabbaste tjejen, men jag är grymt uthållig... Jag vägrar ge upp, jag ger inte upp. Fråga mig inte varför jag ställt upp nu, det är en lång historia... Men hursomhelst ska jag göra det. Typiskt att man inte har tränat kondition på 2 veckor för att man varit sjuk = /.. Men den senaste veckan har jag känt mig frisk, så jag får skylla mig själv att jag inte pallrat mig till gymmet faktiskt...

Snart ska jag springa till bussen och träffa mr.T = )! Ikväll blir det stora reveals... Jobbigt...

who am I? who are you...

Nu har suttit och läst igenom min fysikbok... Jag vet inte riktigt om jag lärt mig något, men det känns bättre såhär... Jag satt till halv två inatt och pluggade fysik... Hade ångest över att jag som max hade pluggat fem timmar (det är lite för en nörd som mig.) fysik.. Men men, inget att göra åt nu.. Det känns rätt skönt att allt är över om några timmar. Jag är nog ganska glad att jag inte kommer ha mitt 20.0 till slutet av månaden...För det hade betytt att jag varit tvungen att välja vad jag vill bli, redan nu. Då skulle det inte finnas någon återvändo om jag antagits till Umåes läkarlinje.. Nej då hade jag bara fått bita ihop och klara av 5 år av vinterdepressioner... Nu har jag chansen, att verkligen ta reda på vad jag vill göra...

Min dröm som liten var först att bli läkare, men sen fann jag min passion för universum och bestämde mig för att bli astronaut. Jag kom t.om in på Rymdgymnasiet i Kiruna, men jag insåg att jag antagligen skulle dö av mörker och kyla så jag stannade kvar i Uppsala... Så jag valde det näst bästa yrket, läkare, istället för astronaut...(dags att komma ner på jorden lixom..hahaha, fattar ni? hahaha, pinsamt va dålig humor jag har...) Jag har alltid vetat att jag kommer hålla på med politiken, oavsett yrke jag väljer...Det är den enda fasta punkten jag har egentligen.. I trean började jag tveka på läkaryrket också... Jag hade fått upp ögonen för Handelshögskolan i Sthlm... Där kunde man bli affärskvinna! Vilken dröm, att sitta i en styrelse och få dra i alla trådar... (Jo, det tar väl ett antal år att nå upp dit...).. Den dagen vi tog studenten, och våra betyg delades ut, kramade min lärare mig och viskade "Nisse, bli inte läkare, du ska bli någon chef på ett företag, du är en ledare". Yff vilken självförtroendeboost det var... = ).. Jag blev hur glad som helst, givetvis, men det gjorde ju inte mina tvivel lättare...
Att bli läkare, hjälpa människor, känns underbart... Men samtidigt vet jag inte om det är det som jag är meant to be.. Det är ett tryggt arbete, man behöver aldrig oroa sig. Det finns inga som kan ställa sig framför dig och din karriär, du bestämmer själv din position... Du bestämmer om du ska tjäna mer eller inte, på det sätt att du själv bestämmer om du vill specialisera dig eller inte. På så sätt är det ett tryggt val.. Medan en civilekonom måste arbeta sig upp, visa framfötterna och ha det där lilla extra, för att nå högre höjder. Frågan är då om man ska kämpa eller ge vika för det trygga livet? Jag vill ha ett jobb där jag är flexibel... Jag kommer nog inte bli kvar i Sverige, och då måste man ha ett eftertraktat jobb som funkar utomlands ---> läkare... Hmm.. Aja, nu har jag ett halvår till på mig att fundera. Egentligen vill jag resa, leva under den terminen...Hitta mig själv, hitta mysiga vattenfall mitt ute i ingenstans... Uppleva massa exotiska djur, träffa nya människor... Jag borde bli diplomat. Jag vill bli diplomat.. Då kan man resa, leva, göra politiska insatser...hjälpa människor och få betalt för det... Finns nog inget jobb som passar mig bättre.. Men diplomatprogrammet känns nästan längre bort än NASA...(Som jag förövrigt vill döpa om till mitt eget namn när jag var liten.. )

Mitt projektarbete

Okey, det blev inte så mycket fysik för min del ikväll, men jag gjorde iaf lite nytta och jobbade på mitt projektarbete. I stora drag handlar det om skönhetsideal, vad dagens 20-25 åringar söker hos sina respektive, och de förutfattade meningarna vi har om kraven på oss.

Jag gjorde en liten pilotstudie på 10 personer, 5 killar och 5 tjejer. Båda grupperna innehöll personer mellan 19-25. Jag är supernöjd med grupperna jag valde...Men ikväll, och innan när jag suttit och sammanställt mina resultat, har jag insett att mina resultat är alldeles för "goa". De är för bra för att vara sant... Det är mest tjejernas, om inte endast tjejernas svar, som jag tycker inte känns "helhjärtat". Exempelvis har drömkillen målats upp som "inte allt för muskolös". Men tjejer, kom igen, Cody från Baywatch wasn't just a cute face, he had a fab body too.. Eller hur? Och om vi snackar drömkillen, så får man ju faktiskt välja en perfect body med en perfect personality... Men mina resultat säger något annat... Självklart tänker jag redovisa de resultat jag har fått, men det känns samtidigt fel att lämna in något som jag själv inte riktigt tror helhjärtat på.

Aja, mitt största bekymmer för tillfället är fysiken... gosh...

Heeelloooo gooorgeous ;-)

Ja.. Hur började dagen... Min mobil skulle ha väckt mig vid halv sju tiden, men självklart, som alltid, stänger jag av den och somnar om.. Bra där nisse bra där... Så jag försov mig, meeeen jag hann till mitt matte B prov ändå = ).. Provet kändes rätt så lätt, men det är oftast då det går som sämst..men men vi får väl se hur det går. Jag fick iaf användning igen av att lösa en ekvation på ett sätt som M & J lärt mig en solig dag på Ångströms... Härlig värre = ), så där nappade man upp lite gratis mvg-poäng ;-) sweet!... Jag har särskild prövning i Fysik A imorgon, den känns inte lika het faktiskt. Det har varit sånt fint väder idag att mina böcker har varit det minst lockande... Att plugga en solig dag lär ju vara det minst heta för tillfället...

Ååh va kul det ska bli med lite myspys middag imorgon med mina grabbar T och Billen  = )   = )... Det lär ju bli lite politik under middagen, just like old times baby, just like old times...

Juste! Min sötnos H ringde mig igår ända från Australien! Damn vad jag har saknat henne och S... En kväll med dom gör livet värt! Där har ni tjejer med some bootyshakin' moves = )... Men den 14e juni är mina tjejer tillbaka, and I'll be waiting for them när de anländer... They just don't know it yet...= )..

Well.. time to hit the books... Bittert värre då jag i flera veckor planerat att gå till Harry's och se Magnus Betnér do some stand up... men SJÄLVKLART ska jag vara hemma och plugga fysik... Lovely hun, lovely...


Den senaste tiden...

...Har jag börjat fundera på alla de smågrejer jag har och gör i mitt liv, som jag inte riktigt tror att mina närmaste vet om... Jag pratade med vän härom veckan och berättade att jag skriver mycket...dikter, texter, berättelser som jag inte visar för någon. En eller två gånger har jag visat några texter och dikter, men då har det varit för min lärare bara. För mig är mina texter så personliga, att jag inte riktigt vågar visa det för någon. Så nära har jag nog inte varit någon för att känna att de ska få läsa mina innersta tankar och funderingar. Som jag försökte förklara för min vän, skriver jag mycket på det sätt att man får läsa mellan raderna, dra egna slutsatser... Men att visa min lilla "poetiska" (lol) sida för någon, är omöjligt... Därför tror jag också att inte många förstår eller tror att jag skriver mycket. Men för mig är det terapi, det är ett sätt att komma bort, att rensa tankarna och bara få vara med sig själv och sina tankar och drömmar...

(babygirl, jag lovar att du ska få se mina foton någon dag)

I nian kom jag trea i en uppsatstävling Uppsala kommun höll...Man skulle skriva en uppsats med rubriken "Om världen låg i mina händer". För de som känner mig, vet att politik är min passion, och den uppsatsen var mitt sätt att få skriva och säga allt jag tyckte och tänkte på den tiden. Jag tror inte mina åsikter förändrats speciellt mycket sen den tiden faktiskt... Även om jag tycker att jag förändrats riktigt mycket som person sen högstadietiden...På gott och ont.

Jag pratar oftast inte om politik med nya människor jag träffar. Jag pratar knappt om politik med mina vänner... Fast ändå är det bästa jag vet är att diskutera. Jag är som bäst när jag diskuterar... Debatter, utfrågningar, diskussioner...Allt sånt, det är så kul, så givande. Det spelar ingen roll vad jag diskuterar om.. Det kan vara allt mellan himmel och jord..Det är ändå det bästa som finns. Nu för tiden säger jag bara min åsikt, jag orkar inte försöka pracka på mina åsikter på någon annan. Men jag tycker det är viktigt att man lyssnar på andra, och även får andra att lyssna på andra infallsvinklar i olika frågor. Jag saknar mina diskussioner med Billen (som jag för övrigt ska äta middag med, T ska med också... Det var jag, Billen och T under luncherna..lektionerna.. Jag och Billen diskuterade, och T irriterade mig genom att hålla med Billen...hahaha även fast han inte alls var blå egentligen...Men allt för att irritera nisse..hehehe)...Dessutom diskuterar jag inte med människor som inte är insatta i exempelvis politik. Att diskutera med en moderat som inte vet vad moderaterna står för är bland de mest pinsamma sakerna som finns. De kommer med såna dumma argument, att man står där alldeles speechless...= )...

Frågan är... Ska man våga visa sitt rätta jag? Som jag sagt tidigare tog det jättelång tid innan min ex fick se mig för den jag är... Den knäppa, ganska så otroligt störda, jag. = )...hehehe... Det tog lång tid innan jag vågade slappna av och visa vem jag är. Men inte ens han fick läsa något av det jag skrivit. Jag tror inte ens att han visste att jag skrev... Aja.. Ska man visa vem man är? Visa alla sina egenheter och hoppas på det bästa? Jag är ju inte bara en shoppinggalen tjej... Politik över shopping, any day!

Jag anklagar dig...fortfarande...

Jag anklagar... Dig... Du, allt beror på Dig. Alla misstag, alla fel i världen beror på Dig.

Jag anklagar Dig, för att vår värld ser ut som den gör idag, jag anklagar Dig för människors lidande och sorg, människors tårar och förluster. Jag anklagar Dig för att oskyldiga människor dör.
Du säger att Du bryr Dig om "de stackars barnen" i Afrika? Som varje dag svälter ihjäl, men ändå är det, det enda Du gör. Du säger att du bryr Dig, men Du visar det inte, Du gör ingenting. Aldrig har jag sett Dig röra ett finger för att hjälpa någon i Din närhet, i Din frånvaro. Aldrig har jag sett att Du gör något av det du säger att Du vill göra, för någon annan. Det är så lätt att hjälpa någon säger Du. Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon, men det har bara blivit ord för mig, tomma, obetydliga, vardagliga ord som ska få Dig att verka vara en god samarit. Hur kan Du leva med Dig själv när Du vet att så många människor runtom i världen lider, dör....När Du vet att så många har det dåligt. Så många som ser sina nära och kära dö. Människor som tvingas ta sina egna liv, för att bibehålla andras.

Till att börja med kan jag berätta om den gången vi såg på nyheterna, och Du såg svältande barn med uppsvällda magar och flugor runtom sig, och insåg att det var en helt normal vardag för dem. Du blev ledsen och illa berörd. Hur kan någon tillåta det hända frågade Du. Nu frågar jag Dig, hur kan Du tillåta något sådant hända? Allahålla andras. Föräldrar som tvingas sälja sina barn till människosmugglare, pedofiler, hallicker...för att kunna överleva. Hur kan Du acceptera det? Hur kan Du leva med dig själv?


Man kan alltid göra något, höja rösten, visa att man bryr sig. Du tror att det inte gör någon skillnad, men jag vill bevisa motsatsen. Ställ Dig upp, framför Din åsikt, och Din nästa gör likadant. Var en förebild, visa vägen. Men Du väljer att skylla på Din nästa, som för det hela vidare, och en ond cirkel tar sin början.

Ett annat viktigt argument mot Dig är Din brist på uppmärksamhet. Du väljer att se bort när människor ber om hjälp. När hjälporganisationer ber om Din hjälp. När de berättar och redovisar hur Du faktiskt kan göra en skillnad. Men det ser inte Du. Du väljer att inte se, för Du vill inte se det. Att hjälpa någon annan är något man säger, ingenting man gör.

Mitt sista, och kanske viktigaste argument är Din likgiltighet och lathet.
Han gör ingenting åt saken, varför ska jag?? Du jämför Dig själv med andra idioter, men ser inte de människor som faktiskt ställer upp.

Om inte världens ledare kan göra någon skillnad, varför ska någon lyssna på mig?
Du selekterar ut det Du vill höra och se, ur det som median framför och visar Dig, och Du tror att ett möte mellan två starka makthavare är allt som sker. Du väljer att se bort när demonstrationerna, protesterna visas. När demonstranterna ber om Din hjälp.

Jag tar tag i det någon annan dag?
Görs det inte idag, är det för sent imorgon. Jag säger inte Du är en dålig människa, bara att Du har det där lilla inom Dig för att bli en bättre.

Argumenterande text man skulle skriva i början av ettan..

När ska människor börja bry sig om andra? När ska vi sluta tänka på hur mycket pengar vi kan tjäna, hur bra vi kan få det, och istället börja bry oss om hur andra har det? När ska vi lägga våra själviska intressen åt sidan och öppna ögonen? Idag är människor, med och utan pengar, likgiltiga till fattigdomen, svälten, lidandet i världen. De bryr sig inte, för de orkar helt enkelt inte. Att barn lever på gatan i Colombia, blir våldtagna och smittade med HIV i Sydafrika, berör dem inte...Det är för långa avstånd för att orka bry sig. En vän till mig tyckte att fattiga fick "skylla sig själva". Att de själva hade ansvar för sin livssituation. Alla människor har själva ansvar för sina liv, men vi har ett ansvar vi för dem också. Föds man på gatan, dör man med störst sannolikhet på gatan också. Miljontals människor kan inte själva ta sig ur sin situation, det är vi som har det bra som måste göra en skillnad. Vi är de enda som kan göra skillnad.


End of the road.

Hallå i stugan!
Nu sitter jag här och väntar ivrigt på att min motivation till att plugga ska återvända. Den har tydligen flugit sin kos för tillfället...

Jag har haft en sån himla bra dag... Alltid lika underbart att vakna alldeles lycklig = )...
Nå, vad hände igår? Jag och X gick och spela lite biljard, där jag vann 4-1...Fast jag vann egentligen inte, för han fick in den svarta i fel hål/för tidigt, och det var enda anledningen till att jag vann, annars spelade jag inte alls bra... Men det var kul! Jag gillar sånt, biljard...arcadespel osv...= )! Heroncity är en pärla i mina ögon, fast jag har hört att det är massa underligt folk där nuförtiden. Vilken tur för mig att jag inte alls bryr mig om sånt ;-)...

Hursomhelst, efter biljarden tog vi en promenad ner till botaniska trädgården. X gillar växter... Tyvärr var det ju inte så speciellt storslaget, då allt inte har blommat än, men det var fint ändå = )!

Mot slutet av kvällen kom jag på att jag faktiskt var tvungen att prata lite med X... Jag hade inte tänkt på det på hela kvällen, hade alldeles för kul för att tänka så långt, men det slog mig iallafall mot slutet, när M ringde ett litet samtal... Jag vet inte riktigt vad vi kom fram till, men jag vet vad jag vill nu. Jag vill ha en vän, någon jag kan ringa och bara hänga med... Visst man kan myspys också, men mysa har jag alltid kunnat göra med alla mina killkompisar (ja, dom flesta iaf...), utan att det betyder något.. Utan mys är bara mys = )! Så jag vet inte varför det skulle vara någon skillnad nu = )? Jag trivs grymt bra i X's sällskap, och jag tror vi skulle kunna bli grymma vänner med... Har man ett DK (date-kompisar som jag kallar det...) förhållande med någon, där allt är oseriöst, no strings attached, tror jag att det kan bli väldigt spänt och konstigt när det förhållandet rinner ut i sanden... Så jag väljer vänskap framför något annat = )! Vänskap med en myspysklausul ;-)...

Det känns toppen! X vet bara inte om det än... Jag var tvungen att ta bussen igår... Och dessutom hade jag inte riktigt tänkt igenom allt...Jag hade inte kommit fram till något än... Men nu vet jag = )! Härliga tider...

Nu hoppas jag bara att läget förblir grymt bra... Att det inte blir konstigt... Men det tror jag inte, varken jag eller X vill ju det... Han är en galet skön kille, som jag verkligen hoppas jag får se mer av...Inte alla människor man känner att man vill ge en chans och bli vän med nuförtiden...

Eloge till er!

Det här är nog mitt 4e eller 5e inlägg idag! Eloge till er som orkat läsa allt.. Ni andra, om ni ska välja ett inlägg att läsa så tycker jag att ni ska det första jag skrivit idag, den är nog mest matnyttig ;-).. Jag fick ryck och kopierade alla listor jag såg idag = )... Listor äger.

Idag har vi grillat massa gott! Våra familjevänner har varit på besök också, så grillen blev ännu bättre! Det enda som fattades var lite av mina vänner... Men det kommer, den 9e babes and babettes!

Om en halvtimme tar jag bussen ner till stan...Usch så pirrigt. Ikväll ska jag fråga rakt ut, säga precis hur jag känner och jag vill ju veta vart livet leder till... Jag blir alldeles röd när jag sitter här och tänker på det. Jag är inte alls bra på att fråga såna här saker..Det blir mest en pinsam röra av det hela, och jag brukar inte få ut något utav det. Shit måste ringa ett powersamtal till L och fråga vad jag ska göra, säga..!!

Det är så vackert väder ute, verkligen hur fint som helst... Perfekt att ta några kalla, (cider för min del) sittandes på en filt i stadsparken... Lite kubb skulle inte skada det heller = )!

Nej nu ska jag gå och göra i ordning mig med det sista.. Wish me luck!

Beroende.

Favoritalkohol: Vitt vin eller goda drinkar.
Favoritfärg: Blått..
Framtidsplan: Bli framgångsrik i vad jag än gör
Vart vill du bo i framtiden?: Vid havet. Jag vill somna till ljudet av vågorna.
Tre prylar till en öde ö: En mobiltelefon som aldrig behöver laddas som man kan ringa gratis med, ett fiskespö och en hunk. lr vi skippar mobilen. skönt att slippa allt surr ;o).. en filt skulle va mysigt, men en kniv är nog mer praktiskt.. kluven? en kille (vem gillar ensamhet?), ett fiskespö.. fiska e bäst =D o en kniv. (5elva rader senare..)

Är du vegetarian eller vegan? Nej varken eller. Men vegetarian skulle jag vilja vara. Halvt vegetarian, egenskjuten älg hade funkat. Men inget köpt :o)
Hur många har du kysst? i don't kiss and tell ;o)
Hur många piercings har du? 1
Hur många tatueringar har du? Inga, än = )
Två saker du skulle vilja ha: Myspys och fler planer för sommaren.
Något alla vet om dig: Att jag pratar mkt och alltid skrattar... att vara ledsen är att slösa bort tid = )
Vad blir du glad av? När det luktar vår och sommar.. Ni vet, när det regnar i mitten av maj så luktar det sommar = )
Vad gör du när du blir ledsen? Skriver, tänker...ringer en vän
Vad är det första du köper när du varit pank länge och får pengar? kläder.
Vad var det senaste olagliga du gjorde? Laddade ner nån låt.
Vad längtar du till? Studentliv!

Favoritsnabbmatställe: Har ingen.
Vad har du i glaset? Pepsi max
Bästa hang-outet: Hemma hos M.

Favoritte: Persiskt bryggt.
Vilken film får dig att gråta? Den gröna milen. Jag dör varje gång.
Vad är skönhet? Lycka
Vad är lycka? Kärlek. Familj. Havet. Vänner
Om du fick 1 miljard: Skulle jag leva på räntan.. Och donera..
När grät du senast? Igår.
När skrattade du senast? Igår hos L DOG jag av garv.. Skrattade så att jag grät...
Vad är du rädd för? Mörkret.
Vem är du rädd för? Ingen.

Favoritmat: Min egen mat och mammas.
Frisyr: Uppklippt och lockigt.
Vacker människa: han ;o)
Klok människa: Pappa

Meningen med ditt liv: that is yet to be seen
Vad åt du till frukost? tårta = ).. tjockis? vem? när?
Gillar du svarta kläder? Självklart.

Vem hade du senast en seriös pratstund med? Hmm.. Jag gillar inte "seriösa" stunder... J kanske?
Brukar du svära mycket? inte direkt
Största misstaget som du begått? No regrets.
Har du pojkvän? Nej.

Är du kär? Nee
Vill du gifta dig? jo.. på en båt ute på vattnet. Litet bröllop. Fint, intimt.
Hur tidigt stiger du upp? Alldeles för tidigt

Gillar du att slåss eller? ?
Favoritserie: Grey's anatomy
Gröna eller röda äpplen? Gröna
Bra film du sett nyligen: Har inte sett någon bra på länge.. The departed kanske?
Har du raggat på internet? Nej..
Bästa barnprogrammet: Allt på disneydags!
Kärleken: kommer.

En till!

Listor är ASroliga ju = )!

Första Bästis:
Pani!
Första bilen:
Först körkort, sen bil ;-)
Första förälskelsen:
Christian...still looking fab..
Första Husdjuret:
2 vandrande pinnar, hahaha
Första piercing:
I naveln.
Första konsert:
Minns inte.
Första semester på egen hand:
Förra året, fast då var syrran med, så det räknas nog inte. Det får bli ändring på det i sommar.
Första riktiga kärleken:
J.N, fast det var allas första...
Senaste alkoholdrycken:
Vitt vin
Senaste bilfärd:
När jag åkte till L igår
Senaste film:
The Guardian
Senaste ringda samtal:
göteborgaren.
Senaste bubbelbadet:
Förra veckan
Senaste kyss:
;)
Senaste gången du grät:
Igår.
Senaste måltiden:
Mackor
Åtta snabba:
Har du dejtat en av dina bästa kompisar?
Nope. Fast jag har haft känslor för vissa, som idag är mina närmaste.
Blivit kär vid första ögonkastet?
Nope...
Har du fastnat med blicken i någons urringning?
Japp
Har du fått ditt hjärta krossat?
Yes sir.
Har du sagt att du älskar någon utan att mena det?
Nej.
Har du slutat älska någon?
Älska är för evigt, no matter what. (sånt där crap om att "jag slutade älska honom" håller inte. då älskade man aldrig från början)
Haft ett one night stand?
Inte min grej.
Hur många har du legat me?
none of your business =P men ja, 1 and i'm damn proud of it boo.
Har du busringt någon gång?
Jaa...= )
Sex saker du gjort idag?
Blivit väckt med tårta...
Ätit tårta ;-)
Fyllt år
Bloggat
Smsat
Drömt mig bort
Fem favoritsaker utan rangordning:
Vänner
Familjen
Pirr i magen
Politik ---> diskutera...
Springa barfota på stranden.
Fyra personer du kan berätta allt för:
Min syster, L, M...
Tre val:
Rött eller blått?
Blått
Chips eller Choklad?
Choklad
Sommar eller vinter?
Sommar lätt
Två saker att göra innan du dör?
Rädda världen
Lyckas
En sak du ångrar?
Att jag inte tar för mig mer.



  • vilken svordom använder du mest? svär inte så mkt tror jag..Fan kanske?
  • vilken tid är din väckarklocka inställd på? olika..oftast halv 7
  • var köper du dina matvaror ifrån? Jag köper inga matvaror.
  • du får ledigt idag. umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna? en vän.
  • om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa
  • tar du någonsin en medicin som hjälper dig att somna snabbare? Nej, att sova är inga problem för mig...hehehe
  • vilken cd ligger i din cd spelare just nu ? jag har ingen cd-spelare
  • vilket är världens bästa band just nu? Vet inte.
  • har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i såfall vad? Japp...
  • när var det senast någon stötte på dig ? En snubbe på festen i fredags,
  • vad åt du till middag senast? Lax...
  • använder du huvtröjor? Japp, när jag känner mig mysig.. Jag gillar huvtröjor. Jag gillar killar i huvtröjor ännu mer ;o)
  • kan du vissla? Aaa...
  • vem var den senaste som ringde dig? Min syster = )
  • tror du folk pratar bakom ryggen på dig? I don't care...folk snackar alltid skit.
  • vilket riktnummer befinner du dig i? 018
  • hur stort är ditt närmaste köpcentrum? lagom stort
  • hur många syskon har du? en storesyster
  • är du blyg inför det motsatta könet? nej inte direkt...ibland. lr, jo förresten.
  • vilken film kan du alla replikerna till? Grease ;-)
  • äger du några popband T-shirts? popband?
  • läser du för skojs skull? Självklart.
  • diskar du din egna disk? när det krisar
  • gråter du ofta? Till filmer, ja...annars nej
  • när grät du sist? igår. till film =P
  • har du en stationär dator eller en laptop? stationär
  • försöker du alltid lära dig nya saker? Ja faktiskt.. jag måste ta alla cerfikat som finns.. dyka! segla!!. t.om golfa!!! m.m
  • tycker du killen borde bjuda på första dejten? nej, fast det är gulligt om han gör det. Men jag gillar inte att bli bjuden. Jag bjuder gärna = )
  • vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? De lektioner jag hade tillsammans med mr...
  • vilka 3 personlighetsdrag är ett måste hos en partner? humor lätt prio ett!!! smart.. kreativ.. S O C I A L. ok 4 men vem räknar ;o).. eeeen till. myspysig. jag menar, mys o kyssar är det bästa som finns = )
  • vilka 3 personlighetsdrag går bort helt? inskränkta. s n å l a. och iq-befriade.
  • vilken är din favoritdrink? dom som inte smakar alkohol = )
  • gillar du din boendesituation? Helt ok.. men jag längtar till något eget.
  • vilken är din mammas hemstad? -
  • din pappas hemstad? -
  • hur många timmar måste du sova för att fungera? Det räcker med 3-4h
  • vilken är din favoritfrukt? Vattenmelon lätt
  • bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? ja.
  • hur gammal blir du nästa födelsedag ? 21. fyller 20 år idag =D
  • vad var det senaste du åt? Mackor
  • kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Motsatta
  • gillar du senap? Nej.. Bara i hamburgare...
  • vad säger du till dig själv när allting känns svårt? Det går över..
  • tycker du om att krama folk? Jaa.. jag är så kramig = )
  • äger du en digitalkamera? Jag fick en idag faktiskt = ) men min pappas gamla systemkamera är det mest kärlek till = )
  • stör det dig om någon säger att den ska ringa men inte gör det? Ja.
  • tycker du att du är attraktiv? Nja..
  • skulle du vilja ha fler vänner än vad du har nu? Mina vänner äger.
  • Har du/vill du ha barn? Har inga barn, men jag ska ha fyra :o) hur jag ska hinna med det vet jag inte.
  • tror du på gud? Nej... jag tror på mig själv ;o)
  • anser du dig själv som överviktig? Ja.
  • vilka sporter sysslar/har du sysslat med? Innebandy, basket, badminton.. räknas taekwondo också? Sen har jag dansat latinamerikanskt i 7 år, och jazz&hiphop i 3 år...Fast det kanske inte räknas?
  • skulle du vilja gå skola om det inte behövdes 100% till arbetslivet? ja
  • vill du tatuera dig, vad? japp.. men det är oklart... änglavingar skulle va fint = ) lr nåt med familjen.. egentligen vill jag ha en släkttatuering men min syrra vägrar.. hmm..

Min första...

...lista!

(x) snott den här listan från nån
( ) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
(x) varit i slagsmål
(x)rymt hemifrån (jag var liten, tjock och ledsen =) )
( ) somnat under sex
(x) somnat efter sex
(x) spelat apa
( ) åkt limousin
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit hämtad av polisen (jag blev förföljd av en man...så då fick jag skjuts hem av polisen..)
(??) haft telefonsex
(x) nyst 4 ggr i rad
(x) hånglat med en främling
( ) haft sex med en främling
(x) gått på en blinddejt (nja..ungefär)
(x) ljugit för en kompis
( ) sugt på någons tår
( ) varit förälskad i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
( ) spytt i en bar
(x) sett en del av mig själv brinna (mitt hår på)
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
( ) tagit smärtstillande
(x) älskat någon
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi (join me, det e underbart)
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) spelat Twister (varför önskade jag inte mig det i present för?)
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) fått en kallsup
(x) lekt uppklädd
( ) trampat på en skalbagge
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan
( ) kysst en tjej/kille på krogen på fyllan framför en community-fotograf
(x) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling  (Skräll. Jag vinner aldrig. hahahaha.. )
(x) gått mot rött
(x) låtsats tycka om en maträtt och sen spottat ut det i smyg
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
( ) känt mig som en utstött (vet inte riktigt.. men egentligen måste man väl känts sig lite utanför nångång?)
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt (kanske inte en HEL, men närapå hihihi)
(x) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet (k ä r l e k.)
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) lekt sjuksköterska och sjukling
( ) sjungit karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x)tapetserat ngt i toapapper
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne bara för att få sex
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en groda (ja eller pussat dådå)
(x) varit en cheerleader (nu skäms vi i en liten stund..)
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) puttat i någon i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) brutit ett ben
( ) träffat någon från nätet (hmm..kanske inte riktigt sant.. beror på hur man ser det = ) )

Ja må jag leva...= )

Japp, jag fyller 20 år idag = )!! (20 den 20e...den här dagen har jag väntat på sen jag var liten)... Ingen liten sketunge längre, nope, man är ju inte tonåring längre ;-P... hehehe... Det känns riktigt bra faktiskt! Nu behöver jag inte terrorisera pappa eller M för att fixa vin = ), nope, nisse är tillräckligt stor att köpa från bolaget alldeles själv ;-) (sen vet jag inte riktigt om jag har budgeten... men det är en annan femma ;-) ).

Vill ni veta vad som hände på min överraskningsfest? Jo, jag förstod väl det ...= )... Jag hade askul!! Ja, ända fram till ett olyckligt samtal och sms... Men fram till dess hade jag jättekul! Jag var nog lite väl i dimman, hehehe, det är andra gången jag missar min "perfekta" alkoholnivå att det blir för mycket.. Men det gör inget, det kommer fler kvällar, många fler !

T kom!!!!!! Kärlek och lycka...Så honom ockuperade jag hela kvällen tills han va tvungen att gå på en kompis studentskiva. Jag måste träffa honom igen, i nyktert tillstånd. Jag var nog ganska knäpp i hans ögon i fredags..men det är jag nog alltid med honom = )!

Det blev mycket dans också i fredags, vilket var riktigt nice. Jag fick önska vilka låtar jag än ville, hela kvällen...Tyvärr utnyttjades inte den möjligheten fullt ut... Men en eller två låtar var mina iaf (helt klart kvällens bästa ;-P...hahaha).. En gammal vän, J, kom också... Helt underbar kille det där... Han har ALLTID ett leende på läpparna, oavsett... Sen är han mysig att dansa med också = )... (Han har flickvän och vi är bara bra vänner...Jag har inte umgåtts med honom på 3 år kanske, men när vi väl träffas så känns det som om det vore igår).

Jag och L hade tänkt ta sista bussen hem som går halv 3 från stan. Det betyder att vi var tvungna att ta bussen som gick kvart i, kvart över, från festen. Men tror ni inte då att den sista bussen från den stationen går PRICK, bara för att det är den sista. Jävla as. Hursomhelst, L haffade en taxi ner till stan, egentligen vet jag inte varför jag inte hoppade på den taxin, jag tror att jag hade ringt mina päron då... Jag kunde ju faktiskt följt med henne. Jag trodde nog också att hon skulle ända hem med den taxin... Jag stannade och satt med J (en annan J, damn va många J'n jag känner) och pratade...Efter en liten kom räddarna i nöden (pappa och mamma, vilka änglar... Jag trodde någon annan skulle sitta i bilen.. Men inte, tack och lov).. och sen var den kvällen slut. Med mycket blandade känslor satt jag i bilen och rullade hemåt..

Igår, vid halv 8 tiden när jag ska äta middag skriver L "ska vi spela kubb", på msn. Jag fattar noll och tror att bruden vill spela kubb över msn... Men tydligen var hon ensam hemma och ville ha lite myspys (vi gillar sånt... mer spontanitet = ) !!).. Så vid 10 kör (övningskörde)...jag dit. Mysigt värre! Det var jag, L, F, J, M... Vi lirade lite poker (jag ägde, fast jag sög...hahaha), men det var riktigt kul. Förstår varför killar spelar det så mycket, men jag förstår också varför de inte spelar med oss tjejer...hehehe, jag förstår precis...But hey, vi tjejer ska äga grabbarna någon dag, någon dag. Eloge till L som helt klart spelade mest professionellt av oss tjejer. Hoppas jag inte behöver oroa mig över ett spelberoende i framtiden ;-).. Efter spelet kollade vi the neverending story, The Guardian... Den kändes grymt lång...Tror den var 2,5 timme! Men det var rätt okey, inte riktigt min sorts film, men den var helt okey. Jag har upptäckt att thriller är min genre...och tecknat B-)! Fast egentligen går allt hem.. Förutom Sci-fi och vissa fantasy filmer (Eragon M, du tvingade på mig ERAGON...)... Klockan 3 bar det av hem.. Söta F skjutsade hem mig, hur snällt som helst, TACK = )! Jag längtar till mitt körkort.. Jag, M och J gjorde halkbanan tillsammans..Båda två har körkort... Men M kör en Saab 900, så jag vet inte vem det är mest synd om...hahaha, va rolig jag känner mig idag. Förlåt, det är faktiskt hans mammas bil, så jag menar absolut inget illa = )...

Imorse väcktes jag av mamma och pappa som sjöng för mig, och frukost på sängen = )! Mysigare föräldrar än mina får man leta länge efter! Det finns inte.. De är bäst, helt underbara... Japp, jag är M&P-kär = )!

Nu ska jag plugga lite fysik. Ikväll ska jag umgås med en viss person... Vi får se hur det hela slutar. Igår var jag helt galet glad, men idag, jag vet inte riktigt hur det känns. Undrar vad jag ska ha på mig? Äh, jag är födelsedagsbarnet, så det kvittar = )!

Puss på er!

Han kommer.

= )! T, som jag skrivit om tidigare, han kommer nog ikväll... Det är lycka! Jag hoppas hoppas att han inte drar sig ur i sista sekund, men han är inte sån... 10 månader, det är lång tid att inte ha träffat någon som betyder så mycket... Men ikväll ni, ikväll är det FEST!

vilka änglar jag har

Jag tror inte ni förstår vilka underbara vänner jag har = )! Jag fyller år på söndag... Och J och M har ordnat en överraskningsfest till mig = )! Eller, det är ingen överraskning längre hehehe men ändå. De hade planerat att styra upp en fest, och nu när jag fyller år så blev det till min ära. Förstår ni vilka underbara vänner jag har? Varenda en, såå underbara. I thank my lucky star för dem...

Ååh va kul det ska bli!! Underbar fredag...Underbart att ha en till fest att se framemot... Jag hoppas det blir spännande ;-) *blink till L* = )!


Puss på er!

Dagens låt..ar.

Det var ju ett tag sen jag bidrog med några låtar... Men nu är alltså dags igen = )! Jag är ett stort fan av Akon, alltid varit det... Blev t.om mobbad av E för att jag gillade honom när han va "nykänd"... Men det har han fått äta upp nu när han har blivit stor = ).. Så med dagens låtar kommer ni hitta mycket av Akon = )


Akon ft. T-Pain - U got me

Akon ft. T-Pain - U're not the same

Akon - Mama Africa Bra!

Ne-Yo ft. Rihanna - Hate that I love you

Notch - Hay amor

T-Pain ft. Young Joc - Buy you a drink       Bra!

Ne-Yo ft. Fabolous - Make me better



Egentligen har jag massa fler... Men jag orkar inte skriva några fler... Men det kommer.. Men njut av dom där så länge!




Fjärilar i magen...

...det är såå underbart = )! L, jag hoppas att du läser min blogg... Annars är det pinsamt...Ja, alltså, att jag skriver saker till dig, och du inte läser det. Det är lite "galna tanten som pratar med sina katter" stuk på det annars = )!...

Idag damp mitt kårleg ner i brevlådag. JAAAAAAAAAAAAAA. Äntligen.. Som jag har kämpat för det lilla gula kortet. Den ska slitas med hälsan kan jag lova ;-)!

Ni vet den där känslan, som gör att man bara ler hela tiden? När man går runt och ser ut som ett fån? Sån är jag just nu... Jag sitter och bara ler... Jag kan inte koncentrera mig... Kan inte plugga... Utan jag är högt ovanför molnen just nu = )! (L, illa illa...jag vet)...

Åååh! Idag sätter sig min vän T på flyget på väg till Sverige!! Jag och han har haft våra ups and downs.. Men för tillfället pekar det uppåt, och det ska bli så kul att träffa honom! Jag har saknat hans busiga blick som bara han kan ge...Den dyker ofta upp i samband med hans drivningar...Åh, DRIV MED MIG. HAHAHA.. Nej men seriöst.. Jag är i sånt lyckorus = )! Hoppas det håller i sig, *hoppas hoppas* och att det inte är förgäves... Hursomhelst.. Han landar vid 7-8 tiden imorgon, och jag önskar att jag hade kunnat möta honom vid flygplatsen. Oj vad överraskad han skulle blivit..Men jag är alldeles för blyg för det. Tänk, alla hans bröder kommer kanske vara där, hans vänner och mamma och pappa. Nej, Nisse stannar hemma imorgon bitti. Fast mina tankar kommer definitivt vara på alla Arlanda = )!

Jag tror att jag har bestämt mig för att köpa ett danskort till nästa termin. Med det kortet får man gå på alla danskurser, så ofta man vill. Jag har verkligen lust att återuppta dansen. Dessutom vill jag lära mig lite bugg, vals och sånt också. Egentligen behöver jag nog en danspartner. M kanske blir offret = )...*hihihi*... Vi får se, jag har tid på mig...




Apropå pirret...Egentligen borde jag vara lite mer långsint. Men nope, I can't do it...

Nej nu ska jag upp bland molnen igen!

= ) = )


Förresten, Utgång någon?

Inget 20,0

Men ett jävligt roligt liv? Okey.. Jag erkänner, jag har pluggat SÄMST de senaste veckorna. Men seriöst, jag har inte haft såhär roligt med mina vänner på väldigt länge... Jag vill inte flytta, jag vill inte få 20,0 och hamna i Umeå... Jag vill vara kvar HÄR! Åh.. Om de visste vad och hur mycket de betyder för mig...ojojoj... Hursomhelst.. Jag har Fysik A prov nästa torsdag, och Matte B prov dagen innan. De två kurserna ska jag sätta ett Mvg på, men på Matte D provet på onsdag, den kommer gå åt heeelvete. Men det gör inget, jag har nästa termin = )! Livet är underbart just nu (med små glimtar av missförstånd och svåra stunder)... Den här sommaren ska bli DUNDER! Jag hoppas jag inte kommer tillbaka och läser det här inlägget i augusti, och känner att sommaren varit usel bara.. Det skulle ju svida lite faktiskt = ) ..

L, ska inte vi äga i sommar? På URF? På stan? I parken? Ska inte vi VINNA kampen ;-), du vet precis vilken jag menar... hehehe... Nej nu ska jag shaka booty till min Fysik A bok... Den är crazy crazy idag ;-) (L, istället för berzi berzi kör jag på crazy crazy... finare i mina öron. Tänk om någon hör en på bussen sägandes "berzi berzi"... Jag skulle skämmas. Mycket )

vilken kväll

Verkligen, vilken kväll... Konstigt hur små detaljer kan säga så mycket om olika personer. Nu vet jag, NU vet jag. Asshole.


Underbart.. Sorgligt...

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag har SÅHÄR mycket med skolan...men jag känner mig så himla omotiverad. Jag går och bara tänker på imorgon. En av mina bästa vänner har fyllt 20 så han har kalas = ), ska bli sååå roligt. En vän har anlänt från Linköping också, så hon ska med mig på fest ! Ska bli riktigt roligt. Efter kalaset blir det utgång med några andra nära och kära (?). Åh.. det pirrar lite måste jag säga... L, you know why. Jag känner mig som en 12 åring igen.. Men men, egentligen är det bara förgäves.. Härligt, men förgäves.

Ikväll är det också utgång, men inte för min del (men jag vill jag vill jag vill...)... Jag är supersugen, men det är nog bäst om jag låter bli. Jag är inte riktigt frisk än, dessutom har jag massor att göra här hemma.. + att jag skulle känt mig som värsta stalkern av obvious reasons.

Idag har jag solat...Jag är så himla blek att jag kände att en gång till i solariumet bara kan göra gott. Dessutom ska jag ha en vit klänning imorgon, och jag vill gärna inte smälta in i den riktigt... jag funderar om det ska bli en solning imorgon också? Kanske lite för tätt inpå...Men ni som känner mig vet att det behövs. På bilderna från M's fest ser jag ut som ett spöke, speciellt när jag står bredvid J som precis kommit tillbaka från Thailand.. Han är en sån glidare, först bodde han i LA i ett halvår... Sen när han knappt varit hemma åker han till Thailand.. åååh jag vill också!!!

Idag träffade jag även J på stan (min vän från Linköping), hon följde med och solade hon också = )! Sen blev det lite impulsköp på Indiska.. Så fina tunikor/klänningar att jag inte kunde låta bli att köpa dom (2 stycken hihihi)

Nej nu ska jag plugga lite.. Ha det gott suckers!

Life as it is...

Nu är det ett tag sen jag skrev något här på bloggen... Av olika anledningar har jag känt att jag inte riktigt vill skriva här. Istället för att koncentrera mig på de frågor, på de saker jag verkligen värdesätter och tycker är intressanta, började jag skriva om kläder, och trender. Missförstå mig rätt, jag har ett genuint intresse för kläder och allt var det är, men jag har intressen som är större än så, intressen som format mig, och visar vem jag verkligen är... Så från och med nu blir det mycket mycket mer än bara kläder. Men jag vill inte berätta för er vem jag... utan jag vill visa det.

Vad har hänt de senaste veckorna? Jo, jag har pluggat en hel del, och även funnit tillbaka till mina underbara vänner som jag tror att jag tog för givet när jag hade pojkvän. Men nu när det tyvärr är slut mellan mig och honom, har jag insett värdet av vänner, och hur mycket de har att ge. Min stackars vän M får inte ens tid för sig själv då jag hör av mig till honom varje, VARJE dag...hehehe, hoppsan = ). Men det har bara blivit så, det har varit mycket de senaste veckorna.

Just nu satsar jag allt på skolan. Men, jag har roligt samtidigt ;-)! Oj vad jag har underskattat en rolig utekväll...Nej, inge mer underskattning.. Nu börjar det roliga! Uppsala är verkligen en underbar stad, jag har precis börjat uppskatta den... Bättre sent än aldrig = )!

Läste häromdagen att rika får bättre vård än fattiga... No shit? Men människor kan ju gå runt i sina egna små världar och tro att det är jämställt mellan arbetarklassen och överklassen. Sen undrar ni i högern varför vänsterblocket vill få bort klassklyftorna... Idioti. Människor ska bli behandlade efter vilka de är, inte hur mycket de har i plånboken. Aja, det är svårt att få svin att inse värdet av andra när de blivit uppväxta med en svinig syn på människor. But, hey.. I'm not judging...


By the way... Jag köpte ett par härliga pumps från Vagabond idag! Riktigt snygga är dom! Randiga i alla möjliga färger = )! Wiiii..